شرکت « مدیران خودرو »در سال 1393 بود که یک فیس لیفت جدید از خودروی« MVM315 »هاچ بک را روانه بازارهای خودروی ایران کرد .
فیس لیفتی که خودروی « MVM315 » هاچ بک تجربه کرده است شامل تغییر وتحولات زیادی در خصوص ظاهر خودرو بوده است .
در واقع اتومبیل «ام وی ام 315 » هاچ بک با تغییرات زیادی که کرده است آماده رقابت کردن با خودروهای هاچ بک زیر 50.000.000 تومان بازار می باشد .
حال در این مقاله سعی شده است که همه قابلیت ها و تجهیزات «ام وی ام 315 » هاچ بک جدید مورد بررسی قرار گیرد .
« امویام ۳۱۵» در کلاس هاچبکها قرار داشته و مدل لیفتبک آن نیز به بازار عرضه میشود.
این خودرو در کمپانی خودروسازی چری (Chery) کشور چین ساخته شده و در کشورمان نیز توسط کمپانی خودروسازی مدیرانخودرو (MVM) مونتاژ میشود.
زمانی که امویام ۳۱۵ برای اولین بار وارد کشورمان شد به دلیل ظاهر زیبایی که داشت خیلی زود توانست به فروش بالایی دست پیدا کند و عرصه را برای پژو 206 تنگتر از قبل کند. با این که پژو 206 چندین سال است با همان طراحی اولیه خود در کشورمان تولید میشود اما شرکت مدیرانخودرو تنها پس از گذشت مدت کوتاه نسخه بروز شده امویام ۳۱۵ را با ظاهری جدید جایگزین مدل پیشین خود کرده است. مدل هاچبک ۳۱۵ جدید در نمای عقب خود تغییرات زیادی نداشته اما مدل لیفتبک آن علاوه بر نمای جلو در نمای عقب نیز دگرگون شده است.
در نمای جلوی ۳۱۵ جدید، از چراغهای جدیدی استفاده شده که به دلیل مشکی بودنِ بخشهای داخلی، ظاهری جذاب به ۳۱۵ داده است. یک جلو پنجره باریک و کشیده بین این دو چراغ تعبیه شده که بر روی آن لوگوی بیضیشکل MVM نقش بسته است. کمی پایینتر نیز در زیر محل نصب پلاک یک هواکش بسیار بزرگ قرار دارد که در اطراف آن چراغهای مهشکن جا خوش کردهاند.
فاصله بین این هواکش بزرگ و مهشکنها به رنگ مشکی بوده که به خاطر اختلاف رنگ با بدنه خودرو ظاهری اسپرت به آن داده است. در ۳۱۵ جدید رینگها نیز شاهد تغییراتی بودهاند و در نمونه فیسلیفت این خودرو از رینگهای آلومینیومی ۱۵ اینچی با طراحی جدید استفاده شده است. در نمای عقب مدل هاچبک این خودرو تغییرات زیادی نسبت به قبل نداشته و در این بخش از چراغهای عقبِ مجهز به لامپهای LED و هالوژن و چراغهای مهشکن بر روی سپر عقب استفاده شده است. اما در نمای عقب مدل لیفتبک این خودرو تغییرات بیشتر از مدل هاچبک است. در نمای عقب این خودرو از چراغهای عقب دو تکه استفاده شده که قسمتی از آن بر روی درب صندوق بار قرار داشته و قسمت دیگر آن بر روی گلگیر سوار شده است.
این چراغها حالت برجستهای دارند که از نظر بصری خیلی بهتر از نمونههای قبلی هستند. یکی دیگر از قسمتهای جالب توجه در طراحی بدنه این خودرو لبه درب صندوق بار آن است که دارای یک برجستگی ملایم بوده که در زیبایی ظاهر این خودرو بیتاثیر نیست.
زیر کاپوت امویام ۳۱۵ یک پیشرانه چهار سیلندر خطی ۱۶ سوپاپ قرار گرفته که ۱۴۹۷ سیسی حجم دارد. این پیشرانه ۱٫۵ لیتری قادر به تولید ۱۰۷ اسببخار قدرت در ۶۰۰۰ دور در دقیقه و ۱۴۰ نیوتنمتر گشتاور در ۳۰۰۰ تا ۴۵۰۰ دور در دقیقه است. نیروی تولید شده توسط پیشرانه این خودرو به کمک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخهای جلو منتقل شده و این خودروی ۱٫۲ تنی را به حرکت درمیآورد. نیروی تولیدی ۳۱۵ برای یک خودروی هاچبک کاملاً مناسب بوده و نیازهای یک رانندگی درون شهری را کاملاً برآورده میکند.
همان طور که اشاره کردیم در مرکز پشت آمپر این خودرو یک کامپیوتر سفری قرار دارد که اطلاعاتی همچون ساعت، مسافت طی شده، مصرف لحظهای بنزین، مقدار بنزین درون باک، مقدار مسافتی که با بنزین موجود در باک میتوان پیمود، وضعیت دربها و کاپوتهای خودرو و … را نمایش میدهد همه این امکانات برای راننده کاملاً کاربردی و به درد بخور هستند.
معمولاً در ایران وقتی مدل جدید یک خودرو وارد بازار میشود قیمتش خیلی بیشتر از نمونه پیشین خود است که این اختلاف قیمت زیاد برای استفاده از فرصت بوده تا سازندگان و فروشندگان آن از آب گلآلود ماهی بگیرند. ولی نکته جالب توجه که در خصوص ۳۱۵ وجود دارد این است که اختلاف قیمت نمونه جدید آن با نمونه پیشین خیلی کم است. نسل قبل این خودرو ۳۹ میلیون تومان قیمت داشت و این در حالی است که مدل جدید آن تنها با یک میلیون تومان افزایش به ۴۰ میلیون تومان رسیده است.
منبع : ام وی ام