خودروهای پژو پارس و سمند سورن و لیفان ۶۲۰ همگی دیگر قدیمی شده اند و خیلی وقت است که از طراحی نخستین آن ها می گذرد اما در این بین شدت و ضعف این موضوع برای هریک با دیگری متفاوت می باشد .
در بین این سه خودرو آن خودرویی که از همه قدیمی تر می باشد خودروی پژو پارس است که از نخستین تولیدش تا به الان در حدود ۱۵ سال است که گذشته است اما همچنان در حال تولید شدن می باشد .
این اقدام که برای جلوگیری از پریدگی رنگ سپرها بر روی آن نوار پلاستیکی بی رنگ می کشیدند خیلی وقت است که منسوخ شده است اما پژو پارس از این موضوع استفاده می کند و همین امر هم پیر شدنش را به خوبی به نمایش می گذارد .
برادر پارس نیز حال روز چندان بهتری ندارد، اسبی که از زمان معرفیاش در زمستان ۸۵ با یک افسردگی شدید در نمای جلو دست و پنجه نرم میکرد و تا به حال که در آستانه پا گذاشتن به ده سالگیاش است، فقط جلوپنجره و رینگهای آن تغییر کرده. این موضوع به خوبی اثر خود را بر فروش سورن نمایان کرده و بیراه نیست اگر بگوییم سهم عمده تقصیر مهجور ماندن این خودرو ظاهر آن است.
هر چند جلوپنجره طراحی شده توسط هادی هفتانی و داشبورد جدیدی که به سرپرستی “راس هیوارد” طراحی شد، کمی اوضاع را برای این خودرو بهتر کرد، اما تبلیغات اندک برای سورن این تلقی را ایجاد میکند که ایرانخودرو شکست این محصول خود را پذیرفته است.
و اما عضو شرقی گروه که از سال ۲۰۰۹ به بازار معرفی شده، تا کنون توانسته با ماسکی که از بامو E90 بر چهره دارد جای پای خود ولیفان را در بازار محکم کند، با این حال لیفان ۶۲۰ نیز در سال ۲۰۱۴ دستخوش تغییراتی در نمای ظاهری شده که هنوز خبری از عرضه آن در ایران به گوش نمیرسد. لیفان شاید جدیدترین چهره گروه را داشته باشد، اما نمیتوان چیزی به نام هویت در آن جست و جو کرد.
فضای داخلی
سورن مورد آزمایش از نوع ۵۷۵۱۱ است، و این یعنی جدیدترین و مجهزترین نمونهای که میتوان از این خودرو در اختیار داشت.
به لطف تغییرات اساسی که در سالهای ابتدایی عرضه سورن در کابین این محصول ایجاد شد، پیدا کردن ایراد ارگونومیک در آن کار سختی به شمار میرود. این داشبورد در میان عامه مردم و بازار به سوناتایی معروف است، اما به اتفاق تیم تست “نسل برتر” هر چه تلاش کردیم نتوانستیم شباهتی میان آن و هیچ یک از نسلهای هیوندا سوناتا پیدا کنیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که اولین فردی که این اصطلاح را به کار برده یا با هیوندا سوناتا آشنایی نداشته و یا در بهترین حالت تعریف نادرستی از واژه”شباهت” داشته است.
در هر حال کیفیت مواد مورد استفاده در سورن ELX با توجه به بهایی که برای آن پرداخت میکنید خیلی راحت رضایت شما را جلب خواهد کرد، اما پارچه بافت برجسته دوست داشتنی به کار رفته در تودریها که در محل تکیهگاه آرنج قرار دارند، خیلی زودتر از آنچه که تصورش را بکنید، کیفیت اولیه خود را از دست خواهد داد.
بلافاصله پس از پیاده شده از سورن سوار ۶۲۰ میشویم، لیفان تنها عضو گروه است که به جای استفاده از روکش پارچهای در صندلیها از چرم مصنوعی نه چندان مرغوب بهره برده است. سوار شدن این دو خودرو به فاصله اندک اختلاف ارگونومی این دو را به خوبی نمایان میکند.
در ۶۲۰ دسته دنده بیش از اندازه بالا به نظر میرسد و در دست گرفتن آن نیز حس چندان خوشایندی را منتقل نمیکند. پدالها نیز به طرز عجیبی به صندلی راننده نزدیک هستند. شاید شما نتوانید از ۶۲۰ تلنت کیفیتی مشابه سورن ELX را داشته باشید، اما شرایط از پارس بهتر به نظر میرسد. خرده ضعفهای مونتاژی و بی دقتی در این بخش نیز در هر سه خودرو به سادگی مشهود است.
ایرانخودرو به ضرب قوانین جدیدی که برای ایمنی خودروها در ایران تعریف شد، طرح جدید داشبورد پارس را به مرحله تولید رساند تا امکان نصب دو کیسه هوا روی آن مهیا باشد. در این تغییرات فوم نرم بخش اصلی داشبورد جای خود را به پلاستیک خشک داده که با کمی ارفاق میتوان آن را قابل قبول دانست. اما نکته آزار دهندهای که در کابین پارس وجود دارد، ضعف در پرداخت برخی قطعات مانند دستگیره درها یا کنسول میان صندلی که دریچههای هوای مجزا برای سرنشینان در آن تعبیه شده، است.
پژو پارس سال نیز در بحث ارگونومی مانند سورن است، با این تفاوت که صندلیهای ردیف جلو آن به خوبی سورن تنظیم نمیشوند و تا حدی عمیق به نظر میرسند.
فضای سرنشینان در ۶۲۰ کمی بزرگتر از دو خودرو دیگر گروه است، سورن و پارس نیز تقریبا در یک وضعیت قرار دارند. در مورد فضای بار هم لیفان با حدود ۶۰۰ لیتر گنجایش بیشترین فضا را در اختیار شما قرار میدهد و البته این امکان را هم به شما میدهد که صندلیهای ردیف دوم را بخوابانید تا این فضا از این هم بزرگتر شود. بعد از تلنت، سورن ELX با ۵۰۰ لیتر گنجایش در رتبه دوم قرار میگیرد اما خبری از خواباندن صندلیها نیست و فقط امکان دسترسی به صندوق بار از کابین برای آن فراهم شده است. در جایگاه آخر نیز پارس با گنجایشی حدود ۴۵۰ لیتر قرار میگیرد و هیچ یک از دو امکان بالا را فراهم نمیکند.