در درون این خودرو می نشینیم و با استارت زدن این خودرو تست رانندگیدر جاده با این خودرو را آغاز می کنیم !
با شروع حرکت نخستین مسئله ای را که در میابیم این می باشد که فرمان این خودرو خیلی خوب است و راحتی و نرمی این خودرو به خوبی احساس می شود علاوه بر نرم بودن فرمان خودرو چسبندگی آن هم نیز قابل قبول می باشد .
ما به وضوح می دیدیم که دنده های این خودرو پشت سر هم در حال عوض شدن می باشند و این نشان دهنده نرمی این خودرو بود .
با فشردن پدال گاز خودرو، دنده معکوس توسط خودرو، اعمال و شروع به شتابگیری در هر سرعتی میکرد.
نکتهای که باید به آن اشاره شود این است که برخی توان تولید موتور ۲٫۴ لیتری لیفان را ۱۵۷ اسب بخار میدانند که گویا نسبت به حجم موتور، بازده کافی ندارد.
ولی در رانندهگیهای عادی و نرم میتوان گفت که راننده را راضی میکند. با توجه به اینکه اتاق این خودرو سروصدای کمی دارد و کمتر صدایی از بیرون به داخل میآید، ۸۲۰ میتواند برای خیلی از مشتریان دلچسب باشد.
اما اگر اهل گاز دادن و معکوس کشیدن باشید، شاید ۸۲۰ خودرویی نباشد که برایتان مناسب باشد.
درست است که قدرت موتور جواب مالکین ۸۲۰ را میدهد و کم نمیآورد، ولی این موتور برای شتابگیریهای سریع ساخته نشده است.
در شتابگیری که در حالت ایستاده انجام دادیم، شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر این خودرو را در شرایط معمولی و با امکانات ساده بین ۴/۱۲ تا ۱۳ ثانیه ثبت کردیم.
از عملکرد گیربکس هم متوجه شدیم که حالت اکونومی در آن به طور کامل رعایت شده است، زیرا در دندههای سبک قابلیت شتابگیری معمولی هم کم بود و نیاز به معکوس کشیدن در خودرو احساس میشد.
در حین تخت گاز رفتن هم بعد از هر اعمال دنده مثبت، با خلاصی گازی مواجه میشدیم که در وسط گاز دادنهای ما زیاد خوشآیند نبود. همچنین در دورهای بالای چهار هزار، صدای موتور به صورت صدای بم و گرفته به اتاق میآمد که در برخی خودروها رایج است.
پس از اینکه به این نتیجه رسیدیم که ۸۲۰ خودرویی ملایم است، وقت آن رسیده بود تا کمی ترمزهای خودرو را به چالش بکشیم.
در هر سرعتی ترمزهای این خودرو را تست کردیم و پس از ترمزهای کوبنده، کمی فرمان را به راست دادیم تا تخلیه بار وزنی خودرو را بسنجیم که آیا باعث کله کردن خودرو و گیجی فرمان میشود یا خیر؟
و دوباره در مسیری صاف به ترمزها فشار زیاد آوردیم که نتیجه این شد: کمتر گیجی فرمانی احساس میشد. اما در برخی مواقع با توجه به اتاق بزرگ خودرو، توقع ترمز قویتر از خودرو را داشتیم.
در کنار این مسئله جایی نبود که ترمزهای ۸۲۰ ما را نگران کنند. در کل میتوان گفت که حس رضایتبخشی را به ما القا کرد و توقع ما را بالاتر برد.
با سرعت بین ۴۰ تا ۶۰ کیلومتر بر ساعت و گاهی کمتر و بیشتر، هندلینگ خودرو را با توجه به سرعتهای متفاوت تست کردیم.
بدون اغراق میتوان گفت که لیز دادن این خودرو روی آسفالت اصلا کار راحتی نیست و فرمان به دقت عمل میکند و هندلیگ خودرو بسیار به نسبت رقبای چینی دیگر بالاست
. گویا سبک طراحی یک خودروی به نسبت بزرگ خانوادگی در لیفان ۸۲۰ رعایت شده است. پس از چند دور، خودرو را در مسیر تست کوبش و سروصدا بردیم تا در سطوح مختلف خودرو سنجیده میشد.
وقتی از نواحی زبر و قلوهکن جاده تست رد میشدیم، صدای لاستیکها به اتاق میآمد، ولی به داشبورد و ادوات خودرو منتقل نمیشد که باعث ارتعاش در آنها بشود. همچنین یکپارچه بودن داشبورد ۸۲۰ باعث میشود که بیسروصداتر از سایر داشبوردهای چندتکه باشد. وقتی به اصلیترین چالهها رسیدیم، از نرمی خوب اتاق شگفتزده شدیم. طبق استاندارد گفته شده از جانب کارشناس همراه، باید از این دستاندازهای نامتوازن با سرعت بین ۳۰ تا ۳۵ کیلومتر به طور یکنواخت رد میشدیم. در این مسیر چند متری صدایی از خودرو نشنیدیم و تعلیق خودرو به خوبی بعد از رها شدن از چالهها ثبات ۸۲۰ را حفظ کرد.
پس از دور زدن با سه خودروی لیفان ۸۲۰ و سنجیدن آنها نسبت به یکدیگر، به این نتیجه رسیدیم که این خودروی چینی میتواند در رده کیفیت قابل قبول برای مشتریان قرار گیرد. زیرا در داخل آن به مراتب کیفیت بهتری کار شده و توانایی موتور و گیربکس برای یک خانواده، کافی و رضایتبخش است. خلاصی گاز بعد از تعویض دنده در دور بالا و شتابگیری ضعیف میتواند دلیلی باشد که خریداران چینی هم از ۸۲۰ دلسرد شوند و به سراغ ماشین دیگر بروند. ولی در مجموع فضای کابین مناسب، امکانات تقریبا بهروز، صندوق حجیم، مصرف سوخت متعارف، دوره گارانتی بالاتر نسبت به سایر محصولات و نرمی خودرو میتوان دلیلی باشد که چینیسواران ایرانی برای سفرهای خانوادگی خود لیفان ۸۲۰ را انتخاب کنند. احتمال میرود که ۸۲۰ با قیمتی در محدوده ۸۰ میلیون تومان به بازار ایران ارائه شود.
منبع : لیفان