در ۷ ماهه نخست سال ۱۳۹۵ خودروهای پراید و همچنین پژو ۴۰۵ طبق آمار ارائه شده عنوان پرفروش ترین خودروها را به خود اختصاص داده اند .
خودروی پراید امسال هم مانند سال های پیش در رده نخست پر فروش ترین خودروی بازار ایران شناخته شد .
خودرویی که هم از حیث تیراژ تولید و هم از حیث بازار ارزشی رتبه اول را دارد خودروی پراید می باشد و مثل همیشه بخش اعظم بازار خودروی ایران را در دست گرفته است .
در ۷ ماهه اول سال ۱۳۹۵ پژو ۴۰۵ از نظر تیراژ تولیدی عنوان دومین اتومبیل را در بازار خودروی ایران به خود اختصاص داده است .
رتبه سوم در بازار ارزشی نیز از آن پژو ۴۰۵ می باشد .
در سهم بازار از تیراژ تولید؛ بعد ازپراید و پژو ۴۰۵، رتبهی سوم به پژو 206 اختصاص یافته است. محصول پرتیراژ دیگر بازار ایران، محصول دیگر پژو در ایران با نام پژو پارس است. رتبههای پنجم و ششم پرتیراژترین خودروهای بازار ایران نیز به ترتیب در اختیار سمند وتیبا قرار دارد.
بررسی سهم بازار خودروها بر اساس تیراژ تولید با غیبت بزرگ خودروهای وارداتی مواجه است که دلیل آن سهم ۸۶ درصدی تولیدکنندگان داخلی و سهم بسیار ناچیز (۴.۴ درصدی) وارداتیها در بازار خودروی ایران است.
با وجود غیبت واردکنندگان و تولیدکنندگان بخش خصوصی در سهم بازار تیراژی خودرو؛ یکی از خودروهای وارداتی توانسته است به جدول سهم بازار بر اساس ارزش، راه پیدا کند. بهطوری که بعد از پراید، پژو 206 ، پژو ۴۰۵، پژو پارس ، خانوادهی رنو، سمند و تیبا ، سانتافه توانسته است بیشترین سهم بازار را از لحاظ ارزشی از آن خود کند. بعد از سانتافه، بیشترین سهم ارزشی بازار متعلق به برلیانس و تندر ۹۰ است.
از سال ۱۳۶۹ مونتاژ و تولید انواع اتومبیل سواری پژو (ازجمله پژو ۴۰۵ جی ال، پژو ۴۰۵ جی ال ایکس ۱۵۸۰ و ۲۰۰۰ سیسی و پژو ۴۰۵ جی ال ایکس اتوماتیک ۲۰۰۰ سی سی) در خطوط تولید ایران خودرو به انجام رسیدهاست. ساخت داخلیِ قطعات این محصول از سال ۱۳۷۳ در دستور کار شرکت ساپکو قرار گرفت. تا پایان سال ۱۳۷۷ کل اقلام حذفشده از مجموعه قطعات وارداتی که حاصل تلاش صنعتگران ایرانی است و معادل ۷۷٪ بوده و با درنظر گرفتن اقلامی که جهت حذف از مجموعه قطعات وارداتی به پژو فرانسه اعلام شدهاست، میزان ساخت قطعات داخل این خودرو به ۸۹٪ بالغ خواهد گردید.
بررسیهای بعملآمده حاکی از این بود که از میان قطعات مورد استفاده در تولید پژو ۴۰۵ میبایست ۳۵ قطعه بهکلی تغییر مییافت و علاوه بر آن، ۸۴ قطعهٔ کاملاً جدید شامل ۱۷ قطعه مربوط به بدنه و ۶۷ قطعهٔ تزئیناتی، طراحی و ساخته میشد، و این مبنای فعالیت فشرده طراحان و مهندسین مرکز تحقیقات ایران خودرو قرار گرفت.
کلیهٔ محاسبات و اقدامات اجراییِ این پروژه در مرکز تحقیقات ایران خودرو انجام شده و خودروی پژو ۴۰۵ تشریفاتی (لیموزین) بهعنوان اولین دستاورد این مرکز تحقیقاتی محقق شد.
یکی از موفقترین اتومبیلهای کلاس متوسط پژو که در سال ۱۹۸۸ توسط بسیاری از مجلات معتبر اتومبیل بهعنوان اتومبیل سال انتخاب گشت، اتومبیل پژو ۴۰۵ است.
پژو ۴۰۵ در دو مدل GL و GLX و بهطور محدود GLi به بازار عرضه شده و یکی از بهترین اتومبیلهای مونتاژ شده در ایراناست.
بدنهٔ پژو ۴۰۵ ایران درعین زیبایی و جاداری با طرح آئرودینامیک و با ضریب ۳۱٪ در برابر جریان هوا مقاومت ناچیزی دارد.
از دیگر موارد قابل ذکر: طراحی قدیمی بدنه مربوط به دههٔ ۱۹۹۰ میلادی، و فاقد امکانات خودروهای جدیدتر ساخت ایران و عملکرد بد ترمزها در سرعتهای بالاست.
اطلاعات فنیِ این خوردرو با موتور Xu7jpL3: حداکثر توان ۱۰۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۵۳ نیوتن متر در دور ۳۰۰۰ دور بر دقیقه (مانند سمندهای LX و سورن)
همچنین ایراد دیگر در طراحی بدنه، صاف و یکنواخت بودن درها و گلگیرهاست. درصورتیکه در طراحی خودروهای سواری جدیدتر سعی بر آن است تا گلگیرها و درها داری انحنا هم در جهت افقی و هم عمودی باشند؛ یعنی اگر از جلو به خودرو نگاه کنیم قسمت درها نسبت به جلوی خودرو باید عریضتر باشد و نیز از قسمت پایین شیشه تا پایینِ در باید انحنای قابلتوجهی باشد و اینگونه باعث میشود تا خوردوهای سواری با طراحی جدیدتر کمی بهشکل تخممرغ درآید و علت آن امنیت بیشتر درهنگام تصادف است. درواقع، با این کار نیروی واردشده در کل نواحی پخش میشود و از آسیب بیشتر جلوگیری میشود. این نکته در خودروهای سواری مانند مرسدس بنز، بی ام دبلیو، تویوتا کمری، هیوندای آزرا و حتی در خودروهای ایرانی مانند آوانته، مگان، سمند و تا حدی در پراید قابل مشاهده است.
منبع : پژو 405