پیشرانه های اتومبیل های سوناتا ۲۰۱۶ و اپتیما ۲۰۱۶ یکسان می باشد ولی با این حال رانندگی کردن با این دو خودرو کمی متفاوت می باشد .
هر دو این خودروها آمادگی و خواهانه سرعت رفتن و شتاب گرفتن را دارند ولی در این بین با وجود آنکه در عمل کردن اپتیما در حین رانندگی حال و هوای اسپرت تری را به سرنشینش القا می کند خودروی سوناتا در ظاهر بیشتر می خواهد خود را اسپرت نشان دهد .
برای مقایسه این موضوع در بین دو خودرو می توانیم از فرقی که بین صداهای تولید شده پیشرانه در فشارهای گوناگون از دورن و بیرون خودروها به وجود می آید دریابیم .
جایی که صدای بیشتری به داخل کابین سوناتا راه می یابد.
اما همانطور که گفتیم در عمل اپتیما درعین حفظ حس راحتی، علاقه کمتری برای افزایش دندهها دارد.
درکنار این موضوع گیربکس هیوندای سوناتا نیز در سرپایینیها خیلی زود سعی میکند دندهها را کاهش دهد
با وجود نقاط یکسان و مشابه بسیار، کاملا مشخص است که هر کمپانی تلاش کرده تا به قشر خاصی از خریداران را هدف قرار دهند.
بهعنوان مثال اپتیما نسبت سوناتا تعلیق خشکتر و هوشیارتری دارد اما با این وجود در هنگام مواجه با ناهمواریهای مسیر راننده را آزار نمیدهد و حس راحتی را آنطور که پیشتر نیز اشاره شد از یاد نبرده است.
سیستم فرمان اپتیما سنگینی و واکنشهای معقولی دارد و حس اطمینان خوبی را هنگام سواری به شما میدهد. البته گاها هنگام حرکت در مسیر مستقیم فرمان اندکی لرزش پیدا میکند و اگر رهایش کنید اندکی از خط بینابینی خارج میشود.
از لحاظ چسبندگی برخلاف انتظارمان سوناتا اندکی بهتر عمل میکند که بخش قابل توجهی از آن را میتوانیم به استفاده از تایرهای چسبندهتر میشلن پایلوت اسپرت مرتبط بدانیم.
با اینهمه ۵ کیلوگرم سنگینی اپتیما و درعین حال نویز بیشتر موجود در داخل کابین سوناتا برایمان عجیب که در آخر کاشف به عمل آمد که این ۵ کیلوگرم میتواند بهدلیل استفاده کیا از مواد مرغوبتر در داخل کابین و خصوصا عایقهای صوتی باشد که سوناتا یا از آن برخوردار نیست یا حداقل عملکردی ضعیفتر را در این بخش دارد.
در زمان آزمایش هرچه که بیشتر پیش میرفت انتخاب یک برنده نهایی برایمان سختتر میشد اما درعین حال احساس نزدیکی بیشتری را با اپتیما داشتیم و در آخر هم بهنتیجه رسیدیم که کیا در این مقایسه میتواند در جایگاهی بالاتر از هیوندای بایستد.
این به هیچوجه به معنای ضعیف بودن سوناتا پریمیوم نبود و نیست. این خودرو یک سدان عالی است که از لحاظ تجهیزات چیزی کم ندارد و لیست تنظیمات و آپشنهای پیش فرضش بلند است.
خصوصا که در بحث اندازه کابین شاید به اندازه سدانهای سایز بزرگ (یک رده بالاتر) به شما فضا بدهد.
در بخشهای مختلف هر خودرو حسوحال و آن خط مشی خود را دارد؛ راحتی برای سوناتا و خوی اسپرتی برای کیا !
حتی در کابین خودروها، اپتیما از جلوهای جوانپسندانهتر سود میبرد. طرحهای فلزی، درکنار خط دوختهای قرمز رنگ در اپتیما در شکلگیری این حس نقش داشته است.
حتی غربیلکهای فرمان هم این خط مشی را نیز برخود یدک میکشند. سوناتا سعی کرده تا احساس فضایی جدی تر را در عین راحتی به شما بدهد هرچند که از لحاظ کیفیت و وضعیت کلی کابین در جایگاهی پایینتر ازکیا قرار میگیرد.
در بخش ذیلِ سیستم ناوبری، سوناتا به شما از وضعیت سیستمهوای دوگانه خود را بصورت دیجیتالی به راننده اطلاع میدهد.
در این قسمتِ خاص، سوناتا قطعا بهتر عملکرده چرا که بطور کلی شیوه تسلط راننده بر روی گرم و سردکردن هوای داخل و همچنین گرم و سردکن صندلی بسیار بهتر وضعیت داخل اپتیما و کنترلگرهای آن است.
سوناتا برای مسافران عقب سیستم روشنایی را درکنار آینهها در آفتابگیرها و همچنین سیستم پخش استریو با چندین بلندگوی خوب قرار داده است. کیا البته دو اسپیکر و درکنار یک سابووفر، گرم کن صندلی، پدال تعویض دنده از پشتفرمان را به مسافران اعطا میکند.
ارتفاع خودرو برای اپتیما قاعدتا کمتر از سوناتاست و بطور کلی برجستگیهایش نشان از خوی خشنترش دارد با این وجود انتخاب برتری در بخش زیبایی قطعا مسالهای سلیقهای است و به عهده شماست.
منبع : سوناتا هیوندا