اتومبیل پژو آردی در حقیقت در سال ۷۸ با هدف برطرف کردن نیاز قشرهایی از جامعه که خواهان خودروی زیر ۹٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان هستند تولید شد . کسانی که خودروی جی ال ایکس را میپسندیدند اما بودجه خرید این خودرو را نداشتند می توانستند از آردی که ظاهری مانند آن را داشت استفاده نمایند .
آردی هایی که برای سال قبل از ۸۲ بودند خیلی خوب از آب در نیامدند آن هم به دلیل نداشتن کولر و یا نداشتن فرمان هیدرولیک و نداشتن سیستم انژکتوری ولی بعد از اصلاح این خودرو یعنی آردی های سال ۸۲ به بعد بسیار پرقدرت تر به میان آمدند که مصرف سوخت پایینی هم داشتند.
مصرف RD I انژکتوری در صورت تنظیم بودن ۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر می باشد و این میزان نسبت به مدل های معمولی اردی بسیار بهتر میباشد. کولر آر دی ای بسیار قوی عمل میکند و باد خنک پر شتابی را از دریچه ها خارج میکند. بدنه این ماشین پژو 405 میباشد و از هر لحاظ برتری بسیار بالایی نسبت به هم قیمت های خود دارد. فرمان هیدرولیک آر دی ای بسیار خوب و نرم عمل میکند بظوری که حتی طبق آزمایشی که انجام شده بدلیل کمتر بودن وزن آردی ای نسبت به پژو 405 فرمان آردی ای بسیار نرم تر از مدل اصیل خود پژو 405 یا پارس عمل میکند. در پژو آردی ای ها سیستم های دیاگ قرار داده شده و کمک بزرگی در مصرف و شتاب و تنظیم برق این ماشین ایفا میکند. از مزایای دیاگ : خیلی راحت عیب های ماشین را پیدا میکند و در خودش ثبت میکند و شما با مراجعه به تعمییرگاهای دیاگ خوان می توانید مشکلات را بی آسانی حل نمایید.
در آر دی ای های سال ۸۲ به بعد خبری از صداهای گیربکس خودرو به گوش نمی خورد حتی در صورت های بالای ۱۴۰ کیلومتر در ساعت هم صدای از گیربکس خبری نیست. در ضمن آر دی ای را با آردی اشتباه نگرید. RD – – – RDI تفاوت این دو در اصلاح مشکلات می باشد. همینطور که گفته شد مشکلات فرمان – کولر و مصرف بنزین و شتاب و صدای گیربکس در آردی ای ها بر طرف شده. دقت داشته باشید که اردی با آردی ای تفاوت های زیادی دارند.
در اتاق RD I همه چیز مثل پژو 405 می باشد تنها تفاوتش با 405 کمی فضا در عقب کمتر میباشد آن هم بدلیل دیفرانسیل عقب بودن خودرو . داشبورد و صندلی ها بسیار مناسب و از کیفیت خوبی برخوردار میباشد.
از نظر آیرو دینامیک بدلیل شیب های مناسب ماشین از تعادل و روانی خوبی در سرعت برخوردار میباشد. این تعادل در پارس و 405 بسیار بالاتر میباشد آن هم به دلیل حذف میل گاردن از خودرو که همین هم باعث نرمی بیشتر ماشین و هم شتاب بیشتر شده . پژو آردی ای ماشینی برای داخل و خارج از شهر ساخته شده و نسبت به پراید در بیرون شهر بدلیل سنگین تر بودن و موتور قوی تر و آیرودینامیک مناسب ماشین رانندگی بهتری در سرعت بالا با پژو آردی خواهید داشت. پژو آردی ای داری ۶ دنده میباشد. در شتاب گیری نسبت به پراید ضعیف عمل میکند و پراید می تواند تا دنده های ۳ برتری شتاب داشته باشد . هندلینگ پژو آردی آی بهتر از پراید میباشد.پراید شتاب خوبی دارد ولی هندلینگ ضعیفی دارد که البته با تقویت موتور می توان این مشکل را بر طرف کرد ولی مصرف کمی بالا خواهد رفت . شتاب پژو آردی و پراید در سربالایی در یک سطح می باشد. در سرعت های بالای ۱۰۰ کیلومتر پژو آردی برتری بسیار مشخصی نسبت به پراید دارد از جمله ایمنی بیشتر بخاطر بدنه محکم تر و آیرو دینامیک بهتر ان بدلیل داشتن بدنه پژو 405 .
نهایت سرعت پراید ۱۶۰ کیلومتر میباشد که البته کسانی هستن که ادعای سرعت ۱۷۰ تا ۱۸۰ را هم میکنند که البته دروغ هم نمی گن و این در شرایط خاصی اتفاق خواهد افتاد.
نهایت سرعت پژو اردی ای ۱۷۵ کیلومتر میباشد که البته مانند پراید در شرایط خواص تا ۲۰۰ کیلومتر هم خواهد رسید.
منظور از شرایط خواص : جاده مناسب – شرایط آب و هوایی – موتور تنظیم شده – تعداد سرنشین کمتر از ۲ نفر – لاستیک مناسب – نوع سوخت – تنظیم برق – و…
در پژو آردی ای با بهر گیری از دو فن پژویی و رادیاتور قوی پژو ۴۰۵ گرمای موتور همیشه مناسب تنظم می شود . البته در پراید هم این موضوع تقریبا یکسان میباشد با این تفاوت که رادیاتور پراید نصف پژو آردی میباشد و در شرایط گرم کویری ممکن هست خوب عمل نکند.
از نظر فضای داخلی اتاق و صنداق عقب کاملا مشخص هست که پژو فضای بیشتری دارد. پژو حدود نیم متر از طولی و حدود ۱۵ سانت از پهنا بیشتر از پراید فضا دارد.
از نظر کیفیت وسایل اتاق هم خودتان می توانید راحت حدس بزنید که پزو کاملا بهتر میباشد.
از نظر مصرف بنزین هم پراید در هر ۱۰۰ کیلومتر ترکیبی ۸ لیتر مصرف میکند و پژو آردی ۹ لیتر که این خود یکی از دلیل مهم پر طرفدار بودن پراید میباشد.
پراید ماشین جمع جوری هست و بیشتر ماشین شهری هست تا بیرون شهر .
ماشین تیز و پر شتابی هست ولی بدنه ضعیف و سبک یکی از مشکلات اصلی این خودرو میباشد.
مصرف سوخت مناسب تری نسبت به پژو آردی دارد.
قطعات هر دو خودرو فراوان و از نظر قیمت یکسان میباشد. کیفیت قطعات هم در هر دو در یک سطح میباشد.
حجم موتور ماشین آردی ۱۶۰۰ و پراید ۱۴۰۰ سی سی میباشد که این در بردن بار بیشتر کمک بیشتری خواهد کرد . ( قدرت موتور پراید ۶۱ اسب بخار ، حداکثر سرعت ۱۴۵ کیلومتر ،شتاب ۰ تا ۹۶ ۱۷ ثانیه . این ارقام رو با پراید کره ای مقایسه کنید متوجه می شوید که چقدر افت در توان خودرو بوجود آمده )
پراید های مدل ۸۴ انژکتوری از شتاب بالا تری برخوردار میباشد و تا ۱۶۰ کیلومتر هم سرعت می رود. البته بگذریم که ۱۸۰ کیلومتر را همه جا میزنن ولی همچین سرعتی در پراید نیست.
سرعت آر دی تا ۱۷۰ کیلومتر بیشتر نیست و پیشنهاد میکنم ساعت های بالای ۱۴۰ را امتحان نکنید زیرا هر دو ماشین ترمز و ایمنی مناسب برای سرعت بالا را ندارند.
از لحاظ فنربدنی پراید فنر بدنی نرم تری دارد ولی زیر بند پراید بسیار ضعیف هست و سعی کنید در دست انداز ها با سرعت کم حرکت کنید.
در پژو اردی فنر بندی خشک تر میباشد ولی از زیربند بهتری نسبت به پراید بر خوردار میباشد .
منبع : پراید