پژو ۲۰۶ آر سی را در سال ۲۰۰۳ معرفی نمودند . این خودرو به خاطر موفقیت های کسب کرده در سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳ در مسابقات رالی و همچنین به دلیل تکرر موفقیت های که پژو ۲۰۵ در دهه ۸۰ میلادی کسب کرده بود معرفی شد .
این اتوموبیل را در همه جای دنیا به غیر از کشور انگلستان با نام RC می شناسد و در کشور انگلستان آن را با نام GTI 180 معرفی کرده اند .
این خودرو موفق شده است در محدود هم کلاسی های خود عملکرد خوبی را از خود نشان دهد .
این خودرو از موتور ۲لیتری EW10J4S بهره میبرد که با استفاده از سیستم زمانبندی متغیر سوپاپها و همچنین منیفولد ورودی و خروجی بهبود یافته میتواند تا ۱۷۵ اسب بخار نیرو به صورت تنفس طبیعی تولید کند.
از جمله امکانات این مدل میتوان به رینگ چرخ آلیاژی ۱۷ اینچی، صندلیهای اسپرت مسابقهای، مکانیزم تعویض دنده کوتاه، و نسبت دنده اصلاح شده برای دندههای ۱ و ۲ نام برد.
این خودرو قادر به رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت در ۷٫۳ ثانیه میباشد.
تاریخچه کلی پژو ۲۰۶ :
پژو ۲۰۶ یک خودروی سواری تولید شرکت پژو است که به جهت هندلینگ مناسب، جذابیت ظاهری و هچنین گزینههای گوناگون و فراوان در سراسر جهان طرفداران زیادی داشت و در ایران با ۶ تیپ تولید و عرضه میشد.
اگرچه در سال ۲۰۱۰ در بسیاری از کشورهای اروپایی تولید آن متوقف شد، اما فروش آن با تغییر در چهره، با نام+۲۰۶ در اروپا از سال ۲۰۰۹ آغاز شد و تا سال ۲۰۱۲ ادامه یافت.
بیش از ۸۲ درصد تولید پژو ۲۰۶ در فرانسه به صادرات اختصاص مییافت و۱۴۵ بازار صادراتی در اختیار داشت، بیشترین فروش این محصول در کشورهای فرانسه (۱٫۱میلیون)، انگلستان (۵۴۰ هزار)، اسپانیا (۴۰۰ هزار)،ایتالیا (۴۶۵ هزار) و آلمان (۳۳۱ هزار) بود و همچنین با داشتن ۴ کارخانه (بجز ۲ کارخانه در فرانسه) تولید و مونتاژ ۲۰۶ در کشورهای انگلستان، ایران،برزیل و آرژانتین از مرز ۳۱۰۰ دستگاه در روز گذشت.
پس از اینکه تولید پژو ۲۰۶ متوقف شد، ایران خودرو برای کاهش ضرر ناشی از توقف ناگهانی تولید این خودرو و همچنین پاسخ به عطش بازار، دست به تولید پژو ۲۰۶ ایرانی، بدون نظارت و اجازه و لیسانس پژوی فرانسه زد.در این خودرو تمامی قطعاتی که تحت نظر و لیسانس پژوی فرانسه تولید و یا از سوی پژو برای تولید ۲۰۶ تأمین میشد، با نمونههای ساخت داخل و یا کشورهای شرق آسیا تعویض شد. حتی برخی از سیستمهای این خودرو که دارای انحصار ساخت توسط پژو بود، از روی این خودرو حذف گردید به گونهای که خودروی جدید فقط در ظاهر با ۲۰۶های قبلی شباهت داشته و بسیاری از تواناییهای اصلی آن عملاً وجود ندارد، به عنوان نمونه میتوان از تغییر صفحه نمایش چند منظوره خودرو به نوع بزرگتر (ولی با امکانات بسیار کمتر) به جای صفحه نمایش هوشمند متداول تک خطی، استفاده از پشت کیلومتر رانا در نمونههای تولیدی اسفند ۱۳۹۱ تا فروردین ۱۳۹۲ و بهرهگیری از قطعات ایربگ ایرانی و چینی و ترمز ای بی اس کرهای اشاره نمود همچنین این خودرو به هیچ عنوان امکان استفاده از کروز کنترلهای متداول خانواده خودروهای پژو را ندارد. همچنین قبل از توقف تولید پژو ۲۰۶، ایران خودرو از رانا به عنوان جانشین پژو ۲۰۶ یاد کرده بود که با توقف تولید پیش از موعد ۲۰۶، رانا زودتر به بازار ارائه شد.
منبع : پژو 206