به چه علت باید از اتوموبیل های
۴۰۵ و پراید دفاع کنیم ؟
اگر ما در این موضوع تعصبی به خرج ندهیم و همچنین از اصول مهندسی هم یاری بگیریم خیلی راحت می توانیم اثبات نماییم که این دو خودرو یعنی
پژو ۴۰۵ و همچنین پراید اتوموبیل های قدیمی نمی باشند علت این امر را هم در زیر برایتان بازگو می نماییم :
یکی از دلایل این می باشد که این خودروها براساس استاندارد های روز ساخته می شوند و همچنین با درنظر گرفتن این موضوع که تیراژ بالایی هم در مقیاس با سایر اتوموبیل سازها دارند این توانایی را دارند که بی رقیب در یک بازه قیمتی به دست مصرف کنندگان برسند .
این دو خودرو هماکنون در سراسر ایران قابل تعمیر است به طوری که در هر شهر و روستایی هم میتوان یک تعمیرکار برای برطرف کردن خرابی این خودروها یافت.
این گستردگی تولید در
پژو و پراید و همچنین سطح خدمات پس از فروشی که دارند باعث شده که رقیبی جدی برای این دو خودروساز وجود نداشته باشد و خودرویی که بتواند از نظر کیفیت و قیمت با این دو خودرو رقابت کند به تولید نرسد.
به نظر میرسد برخی تبلیغات نامناسب که علیه این دو خودرو صورت میگیرد سبب شده تا افکار عمومی نیمه خالی این دو خودرو را بیشتر مد نظر داشته باشند در حالی که به عنوان یک متخصص صنعت خودرو میتوانم بگویم خودرویی مانند پراید که روی پلتفورم ایکس ۱۰۰ قرار گرفته اگر به صورت منطقی مورد استفاده قرار گیرد یکی از بهترین خودروهایی است که در حال تولید بوده و میتواند حتی تیراژ آن از اینکه هست بیشتر شود.
این خودرو برای سرعتهای زیر یکصد کیلومتر در ساعت بسیار عالی است و با توجه به امکاناتی نظیر ترمز ضد قفل، کولر، کیسه هوا و موتور یورو۴ و سوخت پایین یکی از مناسبترین و اقتصادیترین خودروهایی است که هماکنون به تولید میرسد.
هفته نامه تجارت فردا – علیرضا بهداد: آییننامهاش به سال ۱۳۸۹ بازمیگردد که شورای سیاستگذاری وقت تصویب کرد از ابتدای سال ۱۳۹۵ تولید خودروهای سواری داخلی که از زمان تولد آنها بیش از ۱۰ سال گذشته است، ممنوع است. وزارت صنایع و معادن وقت در حالی این آییننامه را تصویب و ابلاغ کرد که کمتر از یک سال بعد این وزارتخانه موجودیت خود را از دست داد و به وزارت صنعت، معدن و تجارت تغییر نام داد و رویکردش در بخش صنعت نیز با تغییراتی روبهرو شد.
حال نیمی از سال ۹۵ میگذرد و خودروسازان کماکان به تولید خودروهایی مشغولند که نزدیک به سه دهه از عمر آنها گذشته است. اگر قرار باشد چنین قانونی اعمال شود باید تولید خودروهایی نظیر
پژو ۴۰۵، ال۹۰، پراید،
۲۰۶ و
پرشیا متوقف شود تا این تصمیم شورای سیاستگذاری خودرو که در دولت محمود احمدینژاد به تصویب رسیده اجرایی شود اما آیا چنین مصوبه جذابی را میتوان در شرایط کنونی اعمال کرد؟
شاید اگر دولت قبل پس از آنکه این مصوبه را ابلاغ کرد به تامین زیرساختهای آن میپرداخت و مذاکرات جدیدی را با خودروسازان بزرگ دنیا برای تولید خودروهایی در حد و اندازه قیمتی پراید،
پژو ۴۰۵ و سایر خودروهای مشابه قرار میداد، صنعت خودرو ما امروز قادر بود همانگونه که بدون سر و صدا تولید وانت پیکان را متوقف کرد و خودروهای تجاری جدید جایگزین آن شدند، به تولید خودروهای جدیدتر پرداخته و به تولید خودروهای قدیمی خود پایان دهد.
این زیرساختها نهتنها ایجاد نشد بلکه با توجه به تحریمهایی که صورت گرفت، صنعت خودرو ما عقبگردی جدی داشت و برای تولید همین خودروها با مشکل تامین قطعه مواجه شد. از اینرو با توافق ژنو و پس از آن اجرایی شدن برجام، تحریمهای خودرو برداشته شد تا خودروسازان با شرکای خود به مذاکره بپردازند و بتوانند عقبگرد خود را جبران کرده و تولید خود را به سطح سال ۸۹ برسانند. از اینرو به نظر میرسد اگرچه مصوبه شورای سیاستگذاری خودرو لازمالاجراست اما با توجه به واقعیتهای موجود اقتصادی کشور نمیتوان در مقطع کنونی آن را اجرایی کرد چرا که خودروسازان داخلی چند سال تحریم را از دست دادهاند و نتوانستهاند تا به تجهیز خود بپردازند.