پس از بررسی های به عمل آمده مشخص گردیده که مساحت کارخانه کمپانی بزرگ پارس خودرو معادل ۵۹۰ هزار متر مربع است
از آن مساحت بیان شده یک چیزی در حدود ۱۹۲ هزار متر مربع آن به قسمت های اداری و تولیدی مشمول : سوله ها و ساختمان ها و کارگاه های گوناگون تخصیص پیدا کرده است
اگر بخواهیم تجهیزات و آپشن های اصلی و با اهمیت این خودرو را بیان نماییم باید به موارد زیر اشاره نماییم :
ماشین آلات پرس قطعات (تا ظرفیت ۱۸۰۰ تن) تجهیزات اتاق سازی، خطوط رنگ، خطوط تزئینات، تست خودرو و ماشین آلاتی از قبیل فرز سیانسی، دستگاه برش لیزری پرس دو آلفوم و دستگاه اندازهگیری سیامام .
در ابتدا پارس خودرو محصولات رامبلر و جنرال موتورز را تحت لیسانس شرکتهای اصلی تولید میکرد. اولین خودروی ساخته شده توسط این شرکت آریا شاهین بود که در سال ۱۹۶۷ میلادی بر اساس خودروهای تولید رامبلر ساخته شد. این شرکت همچنین خودرو جیپ را تحت لیسانس شرکت اصلی تولید کرد.
در سال ۱۹۷۲ میلادی پس از این که پارس خودرو جزئی از جنرال موتورز شد به جنرال موتورز ایران تغییر نام یافت و تولید خودروهای اپل را با علامت تجاری شورلت در ایران آغاز کرد. این خودرو با موتورهای ۲٫۵ و ۲٫۸ لیتری تولید میشد. علاوه بر این یک مدل بیوک و کادیلاک و یک مدل شورلت به نام شورلت نوا همراه با یک وانت شورلتتولید شد. این تولیدات تا سال ۱۳۶۱ شمسی که دولت جمهوری اسلامی ایران شرکت را وادار به قطع رابطه با جنرال موتورز کرد ادامه داشت.
پس از این پارس خودرو تولید نیسان پاترول را تحت لیسانس شرکت نیسان آغاز کرد. همچنین شرکت پارس خودرو خط تولید رنو ۵ را از شرکت سایپا خریداری کرده و اقدام به تولید خودروهای سپند I و سپند II نمود که در واقع نسخههای تغییر یافته رنو ۵ بودند.
در سال ۲۰۰۰ مقدار ۵۱ درصد از سهام شرکت پارس خودرو توسط سایپا خریداری شد. محصول بعدی پارس خودرو پیکی نام داشت که با تلفیق موتور پراید و بدنه رنو ۵ تولید میشد. با توجه به این که فاصله چرخهای پراید بیش از رنو ۵ بود چرخهای پی کی خارج از بدنه آن قرار میگرفت. تولید این خودرو متوقف شده است.
در سال ۲۰۰۸ و در اوج بحران مالی ۲۰۰۷-۲۰۰۹، این شرکت بار دیگر مذاکراتی را با شرکت جنرال موتورز برای خرید برند پونتیاک آغاز کرد. جنرال موتورز قصد داشت با فروش این برند خود را از ورشکستگی نجات دهد، اما این مذاکرات به دلیل پیچیدگی روابط ایران و آمریکا، با وجود کسب امتیازات قابل توجه توسط پارس خودرو به سرانجام نرسید.
در حال حاضر شرکت محصولات رنو را تحت لیسانس شرکت اصلی تولید میکند. برلیانس و نیسان پیکاپ و رنو ساندرو و رنو مگان و رنو لوگان از این جملهاند. لوگان تولیدی به نام تندر۹۰ شناخته میشود.
دو محصول جدید هم از اواخر سال ۱۳۸۸ به نامهای نیسان قشقائی و نیسان تینا به محصولات پارس خودرو اضافه شده است که به ترتیب جای نیسان رونیز و نیسان ماکسیما را گرفتهاند.
منبع : پارس خودرو